Rentijer - Iznajmi predmete kada su ti potrebni ili postavi svoj oglas!


Česta postavljena pitanja
1. Šta mogu da iznajmljujem?

Možeš da iznajmiš gotovo sve što imaš. Ukoliko imaš neke predmete kod kuće koje retko ili gotovo nikad ne koristiš možeš da ih postaviš na Rentijer.com i zarađuješ na njima. U okviru kategorija na sajtu možeš da vidiš koji su to predmeti koji se trenutno najčešće iznajmljuju. Ukoliko želiš da iznajmiš neki predmet koji se ne svrstava u te kategorije možeš to učiniti u okviru kategorije „Ostalo“. Ipak, imaj na umu da postoje predmeti koji se ne smeju iznajmljivati, a to možeš videti u okviru Uslova korišćenja (tačka 5.1.)

Kako da postavim oglas?

Potrebno je da se prvo registruješ i napraviš profil. Nakon toga u gornjem desnom uglu klikom na dugme “Postavi oglas” otvaraš formu za pravljenje oglasa.

2. Kako ću znati da neko želi da iznajmi moj predmet?

Čim osoba koja želi da iznajmi predmet pošalje zahtev za iznajmljivanje dobićeš notifikaciju u vidu mejla sa svim informacijama o rezervaciji (osoba koja želi tvoj predmet, broj dana, zarada).
Nakon toga je potrebno samo da potvrdiš rezervaciju. Trudi se da budeš ažuran jer od toga zavisi tvoja zarada. Sve zahteve možeš pogledati na svom profilu.

3. Kako da ostvarim kontakt sa osobom koja želi da iznajmi moj predmet?

Možeš ga kontaktirati putem sajta nakon što potvrdiš rezervaciju. U gornjem desnom uglu nalazi se dugme „poruke“ i nakon potvrđene rezervacije tu ćete moći brzo i lako da se dogovorite oko svih pojedinosti.

4. Šta se dešava ako mi neko ošteti predmet?

Nažalost, takve situacije moraš da rešavaš sam sa članom kome si iznajmio predmet. Rentijer je tu samo da ti obezbedi da se povežeš sa ljudima koji žele da iznajme tvoj predmet. Imaš puno pravo da tražiš od člana kome si iznajmio predmet da ti nadoknadi štetu. Kako bi izbegao eventualno oštećenje, najbolje je da pre davanja predmeta u najam usmeno ili pismeno objasniš kako ispravno koristiti taj predmet.

5. Šta se dešava ako mi neko ne vrati predmet?

Rentijer je zajednica koja bazira na čvrstom poverenju između njenih članova, tako da do toga ne bi trebalo da dođe. Međutim, kao i kod svake slične platforme šansa za to postoji i odgovornost za predmet preuzima vlasnik predmeta. Naravno, potrebno je da to prijaviš na podrska@rentijer.com i mi ćemo permanentno ukloniti sa platforme svakog člana koji se neodgovorno ponašao, tako da se to u budućnosti ne može više dogoditi.

6. Na koji način mogu da se osiguram?

Rentijer ti ostavlja slobodu da se osiguraš, ako to želiš i na način kako želiš. Npr. možeš da tražiš depozit (ili da se opredeliš za bilo koji drugi način), ili da jednostavno da ne tražiš nikakav vid osiguranja. Šta god da odlučiš neophodno je da to i naznačiš u opisu oglasa.

7. Koga mogu da kontaktiram za pomoć?

Za bilo koju pomoć možeš da nas kontaktiraš na podrska@rentijer.com, trudićemo se da budemo ažurni i odgovorimo ti u najkraćem mogućem roku.

8. Koliko me košta da postavim oglas na Rentijer.com?

Možeš potpuno besplatno postavljati i skidati oglase sa platforme (do kraja 2019. godine).1.Kako mogu da dođem do predmeta koji sam rezervisao?

To određuje vlasnik predmeta. U okviru oglasa, ispod slike, možeš videti da li vlasnik predmeta vrši dostavu ili je potrebno da sam dođeš da je preuzmeš. Ukoliko je potrebno sam da preuzmeš predmet dobićeš tačnu adresu u mejlu prilikom potvrde rezervacije.

2. Kako da ostvarim kontakt sa vlasnikom predmeta?

Vlasnika predmeta možeš kontaktirati putem sajta nakon izvršene rezervacije. U gornjem desnom uglu možeš pronaći dugme „poruke“ i kada vlasnik predmeta potvrdi rezervaciju tu ćete moći brzo i lako da se dogovorite oko svih pojedinosti.

3. Da li je potrebno da očistim predmet pre nego što ga vratim vlasniku predmeta?

Sve što se od tebe očekuje je da predmet vratiš u istom onom stanju u kojem si ga dobio.

4. Da li mogu da zadržim predmet duže nego što sam rezervisao?

Naravno da možeš! Potrebno je samo da ponovo napraviš rezervaciju za nove dane za koje želiš da iznajmiš i sačekaš da dobiješ potvrdu od vlasnika predmeta.

5. Da li mogu da odustanem od rezervacije?

U tom slučaju jako je važno da se što pre javiš vlasniku predmeta i sa njim dogovoriš pojedinosti oko otkazivanja ili odlaganja rezervacije.

6. Šta da radim ako mi je potrebna pomoć u rukovanju predmetom?

Svaki vlasnik predmeta bi trebalo da ti usmeno ili pismeno objasni na koji način da rukuješ određenim predmetom. Ukoliko to ne učini, ne ustručavaj se da ga kontaktiraš preko Rentijer poruka i pitaš za pomoć.

7. Koliko dugo mogu da iznajmim neki predmet?

To je na tebi. U okviru kalendara možeš da označiš na koliko dana želiš da iznajmiš predmet. Vlasnik predmeta to može da prihvati ili odbije tvoj zahtev. Ukoliko odbije probaj da nađeš takav isti na sajtu, a ako ne postoji drugi takav predmet na sajtu slobodno nas kontaktiraj na podrska@rentijer.com i mi ćemo probati da ti nađemo željeni predmet u kratkom roku.

8. Šta se dešava ako oštetim predmet?

U tom slučaju potrebno je da što pre da kontaktiraš vlasnika predmeta od koga si iznajmio i da zajedno rešite situaciju. Na tebi je odgovornost da nadoknadiš štetu vlasniku predmeta. Bilo bi dobro da svaki predmet koji dobiješ snimiš kao dokaz u kom stanju si ga dobio. Ukoliko je predmet postao neupotrebljiv a i dalje ti je potreban, možeš probati da nađeš novi među našim oglasima ili da nas kontaktiraš na podrska@rentijer.com kako bismo ti pomogli u pronalaženju novog.